Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki obrać, pokroić w krótkie słupki.
Cebulę pokroić w piórka, por oczyścić i pokroić w plasterki.
Kabaczka umyć, pokroić w ćwierć plasterki.
Marchewkę wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć, co chwilę mieszając, aż się zrumieni.
Do marchewki dodać cebulę i por, zeszklić je.
Dodać trochę soli i pieprzu, mleczko kokosowe i zioła, wlać wodę. Dusić na małym ogniu bez przykrycia, aż płyn odparuje. Od czasu do czasu zamieszać.
Na koniec dodać pokrojonego kabaczka.
Smażyć, co chwilę mieszając, aż kabaczek zmięknie. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli lub przyprawy uniwersalnej.