Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nagrzej piekarnik do 220°C.
W misce wymieszaj ½ szklanki mąki pszennej, ½ szklanki mleka, 3 jajka i 1 łyżeczkę cukru, aż składniki się połączą i masa będzie gładka.
Na patelni żaroodpornej (około 23 cm średnicy) rozpuść 1-2 łyżki masła na średnim ogniu. Upewnij się, że całe dno patelni jest dobrze natłuszczone. Możesz ja również nagrzać w piekarniku.
Wlej przygotowane ciasto na patelnię z roztopionym masłem. Umieść patelnię w nagrzanym piekarniku i piecz przez 20-25 minut, aż ciasto będzie złociste i wyrośnięte.
Po upieczeniu, wyjmij z piekarnika i od razu podawaj. Możesz posypać cukrem pudrem, dodać świeże owoce, syrop klonowy lub inne ulubione dodatki.