Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomidory myjemy i zalewamy wrzątkiem, a następnie usuwamy z nich skórki.
Obrane pomidory kroimy na mniejsze kawałki i bardzo dokładnie usuwamy z nich nasiona.
Szalotkę i ząbek czosnku obieramy i kroimy w kostkę.
Obrane pomidory, szalotkę i czosnek przekładamy do blendera i miksujemy.
Dodajemy ocet winny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
W rozdrabniaczu umieszczamy pokrojone w kostkę awokado oraz obraną i pokrojoną cukinię. Dodajemy sok z cytryny, kilka listków świeżej mięty oraz jogurt naturalny i dokładnie miksujemy .
Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki.