Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne i pokrój je na ćwiartki.
Dynię obierz, przekrój na pół i pozbywszy się nasion, pokrój w kostkę.
W garnku zagotuj wodę z cukrem, octem, cynamonem oraz przekrojoną laską wanilii.
Do czterech słoików wsyp po odrobinie gorczycy i po 2 goździki, a następnie rozdziel równomiernie na wszystkie słoiki gruszki i dynię.
Zalej je gorącą marynatą i dokładnie zakręć słoiki.
Zamknięte słoiki obróć do góry dnem i pozostaw do ostygnięcia, aby się dobrze uszczelniły i zamknęły.
Dynia i gruszki w occie z goździkami