Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dynie obierz i pokrój w dużą kostkę. Cukinie pokrój w równie dużą kostkę. Cebulę pokrój w piórka a czosnek drobno posiekaj. Grzyby oczyść, jeśli będą za duże podziel na mniejsze kawałki.
W dużym garnku rozgrzej oliwę na której obsmaż cebulę aż zmięknie. Dodaj dynie, grzyby oraz czosnek i smaż aż warzywa się zarumienią. Dodaj pozostałe warzywa i smaż jeszcze 2 min. Na końcu dodaj pastę z Pomysłem Winiary i całość wymieszaj.
Dodaj pomidory z przyprawami i duś całość ok 15-20 min.
Na końcu dopraw solą i pieprzem.
Wit