Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Puree z dyni:<br/><br/><br/><br/>Kawałki dyni hokkaido, układam na blaszce, nie obieram ich ze skóry, pozbawiam tylko nasion. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i dynię zapiekam około 20 minut aż będzie miękka. Potem miksuję blenderem. Skóra dyni hokkaido jest miękka i jadalna.
Ciasto:<br/><br/>Mąkę, jajka, sól, puree z dyni, olej, mleko przekładam do wysokiego pojemnika i ciasto miksuję blenderem.<br/><br/>Naleśniki smażę na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Krem:<br/><br/>Do miski wlewam mleko, i stopniowo wsypuje proszek bitej śmietany, cały czas miksując około 5 minut. Odkładam łyżkę śmietany do dekoracji. Do większości śmietany dodaję puree z dyni zimne i mieszam mikserem.<br/><br/>Naleśniki przekładam kremem i składam. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, dekoruję nią naleśniki, posypuję pestkami granatu, dodaje kawałki dyni upieczonej, i śmietanę bitą którą odłożyłam.