Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jedną galaretkę przygotować według przepisu, rozlac do większych deserowych szklanek lub pucharów. Pozostawić do stężenia.
Budyń przygotować według przepisu używając do tego połowy proszku i mleka. Ostudzić i schłodzić.
Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wody.
Puree z dyni zmiksować z budyniem, pomarańczową skórką, sokiem i cukrem, dodać ubitą na sztywno śmietankę. Pod koniec ubijania wlać lekko tężejącą galaretkę. Delikatnie połączyć łyżką ze stratą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Porcjować i rozlać do pucharów.
Schłodzić minimum godzinę w lodówce.
Pomarańcze obrać i pokroić w kostkę. Wyłożyć na mus dyniowo-pomarańczowy.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną, czekoladowym wiórkami, delicjami i plasterkiem pomarańczy.