Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki gotujemy, pod koniec gotowania dajemy mąkę, sól i gotujemy do miękkości.
Ziemniaki odcedzamy od wody (uważając, by nie wypadła uprażona mąka), tłuczemy i dosalamy do smaku.
Cebulkę smażymy ze skwarkami i smalcem. Gotową masę ziemniaczaną nakładamy łyżką na talerze i podajemy z zesmażoną cebulką i ze skwarkami cebulką.