Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę ugotuj na sypko.
Boczek pokrój w kostkę i wysmaż na suchej patelni.
Cebule oczyść, posiekaj, dodaj do boczku, zeszklij.
Jajka pokrój w kostkę. Połącz składniki farszu, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Z mąki, jajka, oleju, soli i około 1 szklanki letniej wody zagnieć ciasto.
Rozwałkuj na grubość 2-3 mm, następnie szklanką wytnij krążki.
Na środek każdego krążka nakładaj farsz i zlepiaj pierogi.
Gotuj 5 minut w posolonym wrzątku.
Pierogi podawaj polane gęstą śmietaną i posypane skrzeczkami.
Skrzeczki: Boczek pokrój w słupki, wysmaż na suchej patelni, dopraw czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem.