Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę, marchewki i imbir obieramy. Cebulę siekamy, marchewki kroimy na plasterki, imbir ucieramy na tarce. W miseczce łączymy wszystkie przyprawy.
W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulę, marchew i imbir, dodajemy przyprawy – szklimy, a następnie podlewając wodą – dusimy aż marchewka zmięknie.
W międzyczasie wyciskamy sok z pomarańczy oraz limonki. Awokado obieramy i wydrążamy.
Do uduszonych warzyw dodajemy awokado, dolewamy mleko kokosowe, sok z pomarańczy oraz limonki, doprawiamy solą i pieprzem. Przy użyciu blendera miksujemy wszystko na gładką zupę krem, dolewając wody – do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec zupę dobrze jest zagotować.
Egzotyczną zupę krem posypujemy płatkami migdałów i posiekaną natką pietruszki, podajemy z dodatkiem orzechów nerkowca.