Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W dużym rondlu rozgrzej olej. Dodaj włoszczyznę, starte buraki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę smaż, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zaczną lekko brązowieć przy brzegach.
Warzywa zalej 1 litrem wody. Duś do miękkości, ok. 15 minut.
Zawartość opakowania Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY rozprowadź w szklance wody i wlej do garnka. Dodaj białą fasolkę oraz przecier pomidorowy. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Zupę możesz dodatkowo zagęścić poprzez dodanie 1 łyżki mąki pszennej wymieszanej z ok. 100 ml zimnej wody. Możesz również zupę zabielić śmietanką, najlepiej na talerzu, w ilości zależnej od indywidualnych upodobań.