Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso należy pokroić w cienkie plastry i delikatnie rozbić drewnianym tłuczkiem. Każdy plasterek obtoczyć w mące.
Smażyć na średnio rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła ok. 1-2 minut z każdej strony (powinno się delikatnie przyrumienić). Zalać winem i gotować do odparowania alkoholu. Następnie mięso przełożyć na talerz.
Składniki sosu dusić przez chwilę na małym ogniu do połączenia się tych składników i uzyskania gładkiej konsystencji sosu.
Mięso przełożyć do sosu, posolić i gotować ok. 3-4 min. Dodać ziarenka pieprzu, delikatnie wymieszać.
Ziarenka nadają potrawie pikanterii i ciekawego smaku. Należy je wcześniej odsączyć z zalewy.
Jeśli sos wydaje nam się zbyt gęsty, należy go rozcieńczyć gorącą wodą lub bulionem. Podawać z ulubionymi dodatkami.