Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W misce rozdrabniam widelcem twaróg. Wbijam jajko. Dodaję mąkę, cukier, cukier waniliowy, wiórki kokosowe i mieszam wszystko dokładnie.
Konsystencja nie ma być zbyt rzadka, więc w razie potrzeby dodaję więcej mąki. Ilość cukru zależy od upodobań. Na patelni rozgrzewam łyżkę masła.
Nakładam małe porcje ciasta łyżką na patelnie (ok 10cm średnica) Smażę na rumiano z obu stron przez kilka minut. Z tej porcji wyjdzie nam około 10 serniczków.
Podaję na ciepło z ulubionymi dodatkami - cukrem pudrem i owocami.