Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filet z piersi kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski.
Paprykę umyj, usuń pestki, białe skórki wewnętrzne i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w paski. Umyj pomidory, usuń z nich twardy rdzeń i pokrój w kostkę. Przekrój na pół awokado, usuń pestkę, obierz i pokrój w kostkę.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu. Smaż w nim paski piersi kurczaka przez ok. 3 minuty. Dodaj cebulę i paski papryki, smaż ok. 5 minut. Dodaj pastę przyprawową, pokrojone w kostkę pomidory i krótko podsmaż.
Podgrzej placki tortilla zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zwiń z nadzieniem i kawałkami awokado.
Danie świetnie komponuje się z crème fraîche i świeżą kolendrą.