Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomidorki umyj i pokrój na połówki wzdłuż, a następnie przesmaż na rozgrzanej oliwie z oliwek nie dłużej niż 1 minutę.
Na koniec smażenia dodaj opłukaną i osuszoną rukolę. Wymieszaj, dopraw solą i pozostaw z ciepłym miejscu.
Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Pod koniec gotowania makaronu, zacznij przygotowywać Sos.
Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Podstaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty, często mieszając.
Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Do gorącego sosu dodaj makaron. Pod koniec mieszania dodaj pomidorki z rukolą i bardzo delikatnie wymieszaj.
Przełóż na duży płaski talerz i posyp tartym serem.