Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Najczęściej w przygotowaniu nadziewanych dań największą trudność sprawia wybranie odpowiedniego farszu. W dzisiejszej odsłonie przedstawiamy farsz z jarmużu i sera feta. Nadzienie doprawione jest pieprzem. Farsz z jarmużu możesz wykorzystać np. do naleśników lub pierogów.
Liście jarmużu umyć, usunąć grube nerwy, lekko obgotować, osączyć.
Podsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawę Ziarenka smaku, wymieszać.
Całość przestudzić.
Następnie połączyć z pokrojonym w kostkę serem feta, doprawić do smaku pieprzem, wymieszać.