Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby zalewamy gorącą przegotowaną wodą i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Następnego dnia gotujemy je w wodzie, w której się moczyły po czym odcedzamy i kroimy w drobną kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy grzyby i cebulę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Po usmażeniu odkładamy do całkowitego wystudzenia.