Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolę mun moczymy kilka godzin.
Gotujemy ją do miękkości ok. 25 min. Odcedzamy i odstawiamy.
Cebulę kroimy w piórka. Paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki potem na pół. Pieczarki kroimy w plasterki. Czosnek siekamy drobno. Rukolę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty.
Na patelni na łyżce oleju podsmażamy czosnek, dodajemy cebule. Następnie dajemy paprykę i pieczarki. Wszystko razem smażymy. Podlewamy odrobiną wody. Dodajemy wcześniej ugotowana fasolę i mieszamy.
Doprawiamy do smaku mielonym imbirem i Ziarenkami smaku. Na drugiej patelni przygotowujemy sadzone jajka. Solimy je do smaku i posypujemy czarnuszką. Serwujemy na talerzu potrawkę, na niej jajko i obok rukolę pokropioną oliwą.