Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do zimnej wody wkładamy żeberka wieprzowe, skórę z boczku oraz włoszczyznę. Gotujemy wywar.
Miękkie warzywa i skórę wyrzucamy. Z żeberek obieramy mięso. Fasolkę zalewamy przefiltrowaną wodą. Kiełbasę oraz boczek (bez skóry) kroimy w kostkę.
Część wywaru odlewamy i dodajemy fasolkę. Zamykamy szybkowar i garujemy około 15 minut.
Jeśli ilość wody będzie zbyt duża, to ponownie odlewamy. Dodajemy pokrojone w kostkę cebulę oraz kiełbasę i boczek wraz z przecierami pomidorowymi i pomidorami krojonymi.
Zamykamy i garujemy kolejne 5 minut.
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, mięso z żeberek oraz przyprawy ziołowe. Gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut.
Fasolka powinna być miękka, ale nie „rozlazła”. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego.