Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na oleju.
Dodać oczyszczoną fasolkę, wymieszać, oprószyć solą i pieprzem.
Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w cząstki.
Czosnek drobno posiekać.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki.
Wszystko razem połączyć z fasolką i udusić do miękkości.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.