Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolę namoczyć w wodzie całą noc.
Następnie ugotować ją prawie do miękkości w wodzie z zielem i liściem laurowym.
Odcedzić. Cebule, czosnek i por pokroić dość drobno, podsmażyć na oleju. Gdy się zeszklą, dodać sparzone i obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.
Posolić, podsmażyć chwilę, a następnie dolać bulion. Dusić pod przykryciem, aż pomidory się rozpadną. Sos doprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką.
Dodać koncentrat pomidorowy oraz ugotowaną fasolę, dusić chwilę wszystko razem, aż fasola będzie całkiem miękka.