Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, ugotuj w 1 l wody. Nie odlewaj.
Boczek pokrój w paseczki i wysmaż na suchej, rozgrzanej patelni, dodaj pokrojoną cebulę.
Kiełbasę przekrój na 4 kawałki.
Zupę rozmieszaj w 1 szklance wody i wlej do wody z ziemniakami.
Gotuj 7 minut, dodaj boczek z cebulą oraz kiełbasę i odsączoną fasolę.
Dopraw majerankiem i pieprzem.
Zupę rozlej do talerzy, na każdy nałóż porcję kiełbasy. Podawaj ze świeżym pieczywem.