Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pokrój w drobną kostkę cebulę oraz czosnek. Kiełbasę pokrój w plasterki. Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w cząstki.
Na rozgrzanej patelni podsmaż kiełbasę. Kiedy wytopi się z niej tłuszcz, dodaj czosnek i cebulę.
Kiedy cebula się zeszkli, dodaj pokrojone pomidory. Smaż całość na małym ogniu, aż pomidory zaczną się rozpadać.
Dodaj odsączoną z zalewy cieciorkę oraz białą fasolę. Skrusz również kostkę mięsną Winiary.
Smaż wszystko na małym ogniu jeszcze przez 10-15 minut. Gotową potrawkę podaj na przykład z sosem czosnkowym.