Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Paprykę kroimy na pół i oczyszczamy z ziaren. Jedną połówkę papryki kroimy w kostkę – trafi do farszu.
Czerwoną cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Do podsmażonej cebuli dolewamy wcześniej przygotowany, gorący bulion warzywny WINIARY.
Do bulionu dodajemy ryż oraz kasze i gotujemy do miękkości. Ugotowany farsz mieszamy z przyprawami, pokrojoną papryką oraz połową sera.
Faszerujemy połówki papryki i zawinięte w folię aluminiową umieszczamy na grillu. Pieczemy, aż papryka zmięknie.
Pod koniec pieczenia na każdej połówce umieszczamy porcję sera i pieczemy jeszcze chwilę. Najlepiej podawać na ciepło.