Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wymieszaj wszystkie składniki ciasta, odstaw na pół godziny.
Kwiaty umyj delikatnie pod bieżącą, zimną wodą. Osusz na papierowym ręczniku.
Twaróg dobrze wymieszaj z sosem czosnkowym i resztą składników. Powinnaś otrzymać gładki krem. Jeśli farsz będzie zbyt gęsty - dodaj trochę jogurtu.
Przełóż farsz do torebki foliowej lub rękawa, odetnij końcówkę - ułatwi to proces nadziewania kwiatów. Możesz też użyć łyżeczki.
Nadziane kwiaty zanurzaj w cieście trzymając delikatnie za czubki. Następnie nakładaj delikatnie na rozgrzany olej. Smaż z każdej strony do zarumienienia. Odsącz na papierowym ręczniku. Smacznego!
Zuzanna