Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Parówki obrać z folii. Ser żółty, cebulę i ogórka posiekać w kostkę. Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulkę.
Cebulę zeszkloną, ogórka i ser zmieszać ze sobą, delikatnie posolić i popieprzyć. Parówki rozciąć wzdłuż (nie do końca) i faszerować naszym farszem. Następnie każdą parówkę okręcić plastrem wędliny.
Tak przygotowane parówki stawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 10 minut. Podawać ciepłe z ulubionym ketchupem.