Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Udka filetujemy, wyjmujemy kość.
Smażymy pieczarki pokrojone drobno i dodajemy do nich sprasowany czosnek, sól pieprz.
Do mięsa mielonego dodajemy ostudzone pieczarki i ser. Namaczamy bułkę tartą w 4 łyżkach wody i dodajemy do mięsa mielonego.
Wyrabiamy farsz, dodajemy szczyptę chili i nadziewamy udka z kurczaka.
Udka wkładamy do formy prostokątnej posypujemy czerwoną papryką mieloną słodką i odrobiną soli, zalewamy wodą (tak 200 ml). Margarynę kroimy w plasterki i kładziemy na udkach (spłynie podczas pieczenia).
Pieczemy w 200 stopniach, podlewając udka sosem, który nam powstanie w trakcie pieczenia. Udka po godzinie obracamy na drugą stronę, aby nam się równomiernie upiekły.
Podajemy z ziemniakami.