Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki dokładnie umyj, zetnij ich wierz, a w pozostałej większej części wydrąż środek.
Boczek i cebulkę podsmaż na patelni, dodaj pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw do smaku.
Wydrążone ziemniaki napełnij powstałym nadzieniem i wstaw do piekarnika na około 45-50 min.
Upieczone ziemniaki podawaj z Sosem tatarskim WINIARY posypanym szczypiorkiem.