Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso rozkrój tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij.
Posmaruj Majonezem, musztardą, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Czosnek oczyść, posiekaj, rozłóż na mięsie.
Marchew i por oczyść, marchew przekrój na cztery części, a por na połowę.
Pokrojone warzywa gotuj przez 5 minut, ostudź.
Szynkę, por i marchew rozłóż na mięsie, posyp posiekaną natką pietruszki i zwiń w roladę.
Obwiąż nicią, wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez 50 minut.
Upieczony filet podawaj na zimno z sosem majonezowym.