Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Koper włoski (fenkuł) obrać z zewnętrznych, łukowatych warstw, odciąć łodygę.
Warzywo przeciąć na połowę lub ćwiartki i wrzucić do wrzącej, osolonej wody.
Gotować około 5 minut.
Podgotowany koper wyjąć i osuszyć.
Małą foremkę żaroodporną nasmarować masłem i posypać bułką tartą.
Ułożyć koper w naczyniu i zalać śmietaną wymieszaną z połową sera i koperkiem.
Posypać pozostałym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zapiekać do przyrumienienia się wierzchu.