Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Delikatny filet z indyka w sosie szpinakowym, to bardzo ciekawa propozycja na niedzielny obiad. Zdrowe właściwości szpinaku sprawią, że to idealne rozwiązanie dla całej rodziny. Dodajmy do niego śmietanę, zioła prowansalskie i bulion drobiowy WINIARY, dzięki czemu uzyskamy fantastyczną kompozycję smakową, która sprawi, że każdy smakosz poprosi o dokładkę. Smacznego!
Filet z indyka pokroić w dużą kostkę. Następnie, oprószyć solą i pieprzem.
Tak przygotowane mięso przyrumienić na rozgrzanym oleju, dodać posiekaną cebulę, zeszklić.
Na patelnię dodać szpinak i czosnek, chwilę podsmażyć. Następnie dodać śmietanę i bulion drobiowy WINIARY oraz zioła prowansalskie.
Po chwili dodać pomidorki koktajlowe. Podsmażać całość przez ok. minutę.