Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Delikatne filety z indyka zapiekane z majerankiem, z wybornym żurawinowym sosem, przyrządzonym z Sosu Pieczeniowego WINIARY – to doskonały i pomysłowy pomysł na obiad. Filet z indyka można połączyć ze słodkim smakiem, dodając żurawinę do mięs. Indyka w sosie żurawinowym podawaj najlepiej z ryżem oraz sałatką z zielonej sałaty, oliwek i czerwonej cebuli.
Mięso natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU, oprósz pieprzem, majerankiem i papryką. Ułóż w naczyniu do zapiekania, skrop olejem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.
Do szklanki zimnej wody wsyp 2 łyżki Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY, wymieszaj i wlej do naczynia z indykiem.
Piecz jeszcze przez 5-10 minut.
Mięso wyjmij, pokrój w cienkie plastry.
Do pozostałego w naczyniu sosu dodaj żurawinę i podaj oddzielnie w sosjerce.