Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso myjemy, przekrawamy na połówki wzdłuż, otrzymując 4 płaty kurczaka, solimy go, oprószamy pieprzem mięso, rozklepujemy.
Przygotowujemy farsz. Cebulkę i ogórka kroimy w kosteczkę, przekładamy do miseczki, dodajemy koncentrat i ketchup, doprawiamy solą i pieprzem, i mieszamy. Na każdy kawałek nakładamy porcję farszu.
Zawijamy w roladę, na talerzyki wysypujemy bułkę tartą, mąkę. Do miseczki wbijamy jajka, solimy je i pieprzymy, roztrzepujemy całość.
Na patelni rozgrzewamy olej. Roladki panierujemy w mące, następnie jajku, a na koniec w bułce tartej.
Wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoto na wolnym ogniu z wszystkich stron.
Podajemy przekrawając.