Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozmrożone filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.
Każdy filet z jednej strony posmarować musztardą, posypać ziołami prowansalskimi, przykryć plasterkiem sera zamoczonym w roztrzepanym jajku.
Następnie obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.
Usmażone filety odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.