Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fileta myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kroimy w średniej grubości kostki. Oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką.
Obsmażamy na oliwie na zloty kolor.
Tak przygotowany filet przekładamy do rondla i zalewamy szklanką bulionu przygotowaną z kostki. Dusimy na małym ogniu przez około 10-15 min.
W tym czasie kroimy cebulkę w kostkę i obsmażamy na pozostałej oliwie, dodajemy do mięsa.
Na czystą patelnię nalewamy odrobinę wody, dodajemy banany pokrojone w kostkę.
Gdy banany lekko się rozgotują, dodajemy do nich łyżkę przecieru pomidorowego oraz łyżkę curry, doprawiamy do smaku ostrą papryką. Tak przyprawione banany trzymamy jeszcze chwilę na ogniu ciągle mieszając, aż składniki dobrze się połączą.
Dodajemy wszystko do fileta z kurczaka. Gulasz dusimy jeszcze ok. 10 min. Podajemy gorący od razu po przygotowaniu. Najlepiej smakuje z ryżem.