Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos salsa: wlej do garnka 300 ml wody. Rozrób WINIARY POMYSŁ NA … spaghetti napoli, doprowadź do wrzenia i ostudź.
By przygotować marynatę, umyj limonkę wrzącą wodą, obierz ze skórki, wyciśnij i odstaw sok. Ząbek czosnku obierz i wyciśnij. Dodaj czosnek ze skórkami z limetki, olej, kminek oraz sól i pieprz.
Tuńczyka umyj i osusz papierowym ręcznikiem, posmaruj marynatą i marynuj przez około 10 minut.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Pomidory umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Awocado umyj, przetnij na pół, usuń pestkę, wybierz miąższ i pokrój go w kostkę.
Natychmiast skrop 1 łyżką soku z limonki, aby nie zbrązowiał. Zmieszaj z sosem pomidorowym kostki cebuli, pomidorów i awokado i dopraw sosem z limonki.
Zmieszaj z sosem pomidorowym kostki cebuli, pomidorów i awokado i dopraw sosem z limonki.
Rozgrzej przykrywaną patelnię. Wyjmij filety z tuńczyka z marynaty i smaż z obu stron. Podawaj tuńczyka z sosem salsa awocado-pomidorowym.
Podawaj z bagietką.
Gośka