Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety z ryby rozmrozić, umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką.
Płatki kukurydziane pokruszyć (najlepiej wałkiem na stolnicy). Jajko wbić na talerz, roztrzepać widelcem z odrobiną soli. Filety oprószyć mąką, zanurzyć w jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach.
Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone filety osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.