Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rybę rozmroziłam, odcedziłam z wody, posoliłam, popieprzyłam, polałam sokiem z cytryny.
Obtoczyłam w mące i smażyłam na oleju z obu stron na rumiany kolor.
Do szklanego naczynia włożyłam ziele angielskie, listki laurowe i pieprz mielony biały. Na to dodałam pokrojoną cebulę w talarki. Wyłożyłam usmażoną rybę.
Zagotowałam wodę, wlałam do miski. Dodałam do niej ocet, sól i cukier. Całość mieszałam do rozpuszczenia. Połową zalewy zalałam rybę, a następnie znowu położyłam pokrojoną cebulę i rybę. Zalałam pozostałą zalewą.
Jon