Katarzyna
Polecam serdecznie....
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.
Pełnowartościowe i zróżnicowane dania to podstawa zbilansowanego menu.
MyMenu IQ TM ocenia Twoje posiłki uwzględniając ich wartości odżywcze i energetyczne w odniesieniu do dziennego spożycia 2000 kcal lub zaleceń rekomendowanych dla przeciętnej osoby dorosłej.
MyMenu IQ TM ułatwi Ci stworzenie menu zbilansowanego w skali od 0 do 100 – ze szczególnym uwzględnieniem dania głównego.
Ciesz się swoimi posiłkami!
MyMenu IQ TM pomoże Ci zbilansować Twoje posiłki pod względem odżywczym w skali od 0 do 100 – z największym naciskiem na danie główne.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rybę rozmroziłam, odcedziłam z wody, posoliłam, popieprzyłam, polałam sokiem z cytryny.
Obtoczyłam w mące i smażyłam na oleju z obu stron na rumiany kolor.
Do szklanego naczynia włożyłam ziele angielskie, listki laurowe i pieprz mielony biały. Na to dodałam pokrojoną cebulę w talarki. Wyłożyłam usmażoną rybę.
Zagotowałam wodę, wlałam do miski. Dodałam do niej ocet, sól i cukier. Całość mieszałam do rozpuszczenia. Połową zalewy zalałam rybę, a następnie znowu położyłam pokrojoną cebulę i rybę. Zalałam pozostałą zalewą.
Jon