Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Prawdziwy frykas drobiowy, czyli filety z kurczaka w sosie śmietanowym z pieczarkami i cebulą, duszone w rosole drobiowym WINIARY. Wyśmienite z porcją białego ryżu i zieloną sałatą ze śmietaną lub w kompozycji z kaszą jaglaną i kiszonym ogórkiem.
Filety pokrój na duże kawałki.
Pieczarki oczyść, każdą przekrój na cztery części. Posiekaj cebulę.
Na oleju podsmaż mięso, cebulę i pieczarki.
Kostki drobiowe rozpuść w 300 ml gorącej wody, dodaj do mięsa. Duś 5 minut.
Mąkę wymieszaj ze śmietaną, połącz z mięsem. Zagotuj.
Gotowe danie podawaj z ryżem.