Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi kurczaka rozbić tłuczkiem.
Suszone pomidory odsącz z zalewy, posiekaj.
Fetę drobno posiekaj.
Cebulę również drobniutko pokrój i podsmaż chwilę na patelni.
Pomidory, fetę i cebulę wymieszaj z ziołami i sprasowanym czosnkiem.
Na środek każdego filetu nałóż podłużnie farsz. Zawiń.
Częścią oliwy nasmaruj naczynie żaroodporne. Resztą skrop mięso.
Piecz kurczaka w nagrzanym do temp. 180 st. piekarniku przez 40 minut.
Serwuj z ryżem i surówką.