Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi z kurczaka umyj, osusz i podziel na cztery plastry. Oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż piersi z obu stron na dużym ogniu.
Kremową Bazę do sosów jasnych rozpuść w 200 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszaj.
Wlej na patelnię i duś mięso pod przykryciem przez około 10 minut.
W tym czasie umyj i posiekaj koperek. Dodaj do sosu i duś jeszcze przez chwilę. Ściągnij z ognia, dodaj śmietankę, dokładnie wymieszaj. Podawaj z kaszą lub ryżem!