Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety pokrój w kostkę, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, oprósz mąką.
Tak przygotowane mięso usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
Obrany por pokrój w krążki, a obraną cebulę w półkrążki i dodaj je do mięsa, zeszklij.
Wlej 3/4 szklanki wody, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, duś razem 5 minut, po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku chilli.
Gotowe filety podawaj z makaronem świderki.