Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki gotujemy około 10 minut ( powinny być lekko twarde). Studzimy, tniemy jak na frytki. Skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą, kminkiem i czarnuszką. Pieczemy 15-20 min.
Doradę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nakrajamy skórkę i smarujemy sosem ziołowym Winiary i oliwą z oliwek na zewnątrz, jak i środek. Doprawiamy pieprzemi i faszerujemy ziołami. Zawijamy w papier do pieczenia i grillujemy na grillu elektrycznym ( w przypadku grilla zwykłego trzeba użyć folii aluminiowej)
Rybę posypujemy świeżymi ziołami i podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sosem ziołowym Winiary<br/>Smacznego!