Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i pora pokrój, podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
Pozostałe warzywa oczyść i zetrzyj na tarce jarzynowej.
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.
Bulion warzywny rozpuść w 1l wrzącej wody.
Do gotującego się bulionu wrzuć wszystkie warzywa oraz przyprawy, gotuj 15 minut.
Na koniec dodaj makaron i Maggi.
Tak przygotowane flaczki rozlej do 4 bulionówek. Podawaj z pieczywem.