Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Flaki dokładnie umyć zmieniając kilka razy wodę.
Włożyć do garnka, zalać wrzątkiem i gotować przez 5 minut.
Następnie odcedzić, przepłukać pod bieżącą wodą, zalać wrzącą wodą i gotować przez 15 minut.
Powtórnie odcedzić, przepłukać, włożyć do garnka, zalać wywarem z mięsa, dodać liście laurowe.
Wsypać ziarenka ziela angielskiego.
Dodać rozkruszoną kostkę Winiary. Gotować 1-1,5 godziny
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę.
Następnie wsypać włoszczyznę krojoną w paski.
Dodać koncentrat pomidorowy, podsmażyć.
Warzywa połączyć z flakami.
Dodać majeranek 15 minut przed końcem gotowania.
Smalec rozpuścić na patelni, dodać mąkę.
Zrobić rumianą zasmażkę. ostudzić.
Do zasmażki dodać mieloną paprykę.
Wymieszać z odrobiną zimnej wody.
Połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku.