Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Flaki wołowo-drobiowe są tradycyjnym daniem serwowanym zazwyczaj w okresie świątecznym. Aromat gęstej zupy zachęca do spróbowania, aż w konsekwencji nie można się od niej oderwać. Sprawdź, jak przygotować rozgrzewającą zupę na bazie domowego rosołu!
Flaki obgotowujemy w dużej ilości wody. Dwukrotnie zmieniając wodę.
Cebulę pokrój w piórka. Flaki pokrój w paski. Marchewkę, seler i pietruszkę obierz i pokrój w zapałkę.
Do garnka wlej 2 litry wody i dodaj bulion drobiowy WINIARY oraz flaki. Gotuj flaki do miękkości ok. 45-60 min.
Po tym czasie dodaj warzywa oraz przyprawy i gotuj całość ok. 30 min.
Na końcu flaki dopraw solą i pieprzem.