Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szykujemy składniki potrzebne do przygotowania dania.
Pokrojona wędlinę przesmażamy na 3 łyżkach oleju.
Mięso z karkówki smażymy w innym rondlu.
Do wędliny dodajemy cebulę.
Oprószamy wszystko mąką.
Do garnka z karkówką dodajemy zawartość patelni i ziele angielskie oraz liście laurowe.
Dodajemy kostki i zalewamy wodą. Gotujemy około 1 godziny.
Pod koniec łączymy z przecierem i pokrojonymi w plastry ogórkami. Doprawiamy do smaku pieprzem i zaprawiamy śmietaną. Energicznie mieszamy, zagotowujemy i mamy gotowe danie.