Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki.
Wrzucić je na rozgrzany smalec. Smażyć kilka minut, aż prawie cały płyn odparuje.
Fasolkę odsączyć i dodać razem z mrożonym groszkiem do grzybów. Wymieszać i smażyć razem około 5 minut (co chwilę mieszając).
Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Jajka wlać do grzybów i rozlać na brzegi.
Cebulę pokroić w cienkie plasterki, rozdzielić na poszczególne krążki.
Na jajka z grzybami położyć plasterki sera i krążki cebuli.
Zapiekać w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Podawać np. z ketchupem.