Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretkę przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstaw do przestudzenia.
Wytnij z arbuza czerwony miąższ, pozostaw nietkniętą skórę. Arbuza możesz zjeść lub pokroić i dodać do środka. Skórę ułóż na płaskim talerzu. Następnie wbij w nią 6 lub 8 patyczków do lodów w równych odstępach.
Miętę porwij na kawałki.
Do wnętrza arbuza wlej cienką warstwę galaretki i wstaw do lodówki, aby stężała.
Następnie dodaj owoce, kawałki czekolady oraz miętę.
Całość zalej pozostałą galaretką i odstaw do zastygnięcia.
Arbuza pokrój na ćwiartki.
Ania