Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomarańcze wymyć, przekroić na pół, wydrążyć środki (można je oczywiście zjeść albo zrobić z nich sok) i zostawić do wyschnięcia.
W tym czasie rozrobić galaretki według przepisu na opakowaniu - ja użyłam odrobinę mniej wody.
Galaretki ostudzić, a następnie przelać je do wydrążonych połówek pomarańczy i schować do lodówki.
Gdy stężeją, galaretkowe pomarańcze przekroić na 4 części.